Welcome Guest [Log In] [Register]
Welcome to Superbikers Malaysia. We hope you enjoy your visit.


You're currently viewing our forum as a guest. This means you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use. If you join our community, you'll be able to access member-only sections, and use many member-only features such as customizing your profile, sending personal messages, and voting in polls. Registration is simple, fast, and completely free.


Join our community!


If you're already a member please log in to your account to access all of our features:

Username:   Password:
Add Reply
Claim & Testimoni
Topic Started: Dec 13 2012, 06:24 PM (1,776 Views)
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
Assalamualaikum......

Ok..1st claim aku letak aku punya dulu lah.... Kalau org kata insuran PruBSN Takaful tipu, maka aku lah org pertama yang kena tipu :clap:

Ni 2nd time aku masuk ward pakai card Prubsn.

Warded sebab kerap sgt sendawa (banyak angin). So suspek gastrik.. Nak buat procedure Endoscopic & Colonoscopic

3 Hari 2 malam....

Dengan berbekalkan kad buruk ni

Posted Image

Kemudian dapatkan consultation dari doktor, procedure apa yg nak kena buat, then masuk bilik...

Posted Image

best jugak view cni.pe lagi,bawak kuar laptop, wat keje mcm biasa sambil2 tgk helikopter landing lol

Posted Image

then chef dtg utk amik order...

Posted Image

#penat jer aku order sedap2, hari kedua, dorg bg makan sup jer, sbb doktor xbg. huhu

Alhamdulillah dh settle kan procedure2, xda apa2..cuma gastrik biasa..kena makan secara teratur :read:

Da settle semuanya, say good bye kat adik cantek manis kat kaunter :bunga: :cabut:

Posted Image

Then dapat la duit elaun rm800 utk dua hari lepak2 kat ward lol

Posted Image

Ni plak cek utk follow up treatment lol

Posted Image

#Nanti aku masukkan claim2 bikers yang main bola sepak kena buat acl, kena sengat tebuan, kena langgar kat trafik light dll.. :like:





Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
Claim 2 (My client)

Kali kedua masuk ward.... 1st masuk ward di KMC Kuantan, xpuas hati sbb Dr mcm main2, then mintak refer ke DEMC Shah alam

1st diagnose masa di KMC (Gastric biasa, boleh balik)

Ni post dia di DEMC

Quote:
 



Posted Image
berbaloi byr takaful mahal2...

Posted Image
kena abiskan dua btl ni dlm masa sejam...nak abiskan satu pun seksa



Procedure yg dibuat, colonscopy,endoscopy dan cityscan

Result - Batu karang di buah pinggang,Gastrik teruk dan dikesan ada kencing manis..

Simptom - sakit perut,kerap membuang,heart burn, kurang selera makan, penurunan berat badan mendadak

Umur - 29thn

Now - still warded @ DEMC
Edited by black_mask, Dec 13 2012, 08:32 PM.
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
alhamdulillah...baru balik dr DEMC, visit client then settlekan bil 7k... thumpup

#japgi update,penat ari ni..igt nk join TTS
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
bro, adik pompuan aku penah masuk wad ni sbb operation tgh tahun aritu...mmg mantap hospital ni, so kiranya PBT boleh cover smpai hospital taraf hotel 10 bintang camni la ek?
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
mutanic
Dec 15 2012, 01:14 AM
bro, adik pompuan aku penah masuk wad ni sbb operation tgh tahun aritu...mmg mantap hospital ni, so kiranya PBT boleh cover smpai hospital taraf hotel 10 bintang camni la ek?
wad kat spital mana bos?
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
black_mask
Dec 15 2012, 06:38 AM
mutanic
Dec 15 2012, 01:14 AM
bro, adik pompuan aku penah masuk wad ni sbb operation tgh tahun aritu...mmg mantap hospital ni, so kiranya PBT boleh cover smpai hospital taraf hotel 10 bintang camni la ek?
wad kat spital mana bos?
x silap aku hospital princescoat apekemenda ntah..tp mmg 1st time masuk aku jd blur jap dok fikir ni hotel ka hospital...kalu expect kantin mcm hospital besa sorry la, dia punya 'kantin' style restoran woo...mmg PBT terbaik la kalu boleh cover expenses untuk customer yg masuk hospital ni...
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
mutanic
Dec 16 2012, 03:53 AM
black_mask
Dec 15 2012, 06:38 AM
mutanic
Dec 15 2012, 01:14 AM
bro, adik pompuan aku penah masuk wad ni sbb operation tgh tahun aritu...mmg mantap hospital ni, so kiranya PBT boleh cover smpai hospital taraf hotel 10 bintang camni la ek?
wad kat spital mana bos?
x silap aku hospital princescoat apekemenda ntah..tp mmg 1st time masuk aku jd blur jap dok fikir ni hotel ka hospital...kalu expect kantin mcm hospital besa sorry la, dia punya 'kantin' style restoran woo...mmg PBT terbaik la kalu boleh cover expenses untuk customer yg masuk hospital ni...
owwhhhh..spital tu mmg superbb...

kalau pakai cash, boleh sakit lg parah..

kalau pakai insuran, mmg best sbb view mmg mcm hotel 5 star lol

# tambahan bro, aku punya medical card ada + elaun wad (duit poket) RM400 sehari...tu yg cek kt atas tu RM800 lol
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
bro, aku sedia maklum setiap insuran xkan amik customer yg ada beberapa penyakit tertentu, mcm aku ni ada asma dari kecik lg & skrg ni asma dah lama xkena tp ada penat plak, even insuran plan dr cimb yg aku keja sendiri pun reject sbb tu, PBT camna plak?
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
mutanic
Dec 16 2012, 09:25 AM
bro, aku sedia maklum setiap insuran xkan amik customer yg ada beberapa penyakit tertentu, mcm aku ni ada asma dari kecik lg & skrg ni asma dah lama xkena tp ada penat plak, even insuran plan dr cimb yg aku keja sendiri pun reject sbb tu, PBT camna plak?
hehe...meh aku tolongkan.. FOC jer... ada can sbb ujung tahun ni lol

#stakat pengalaman aku tentang asma, polisi boleh approve, samaada asma dicover @ tidak.. penyakit2 lain cover mcm biasa thumpup

kalau ko baca msg ni, msg aku kt no ni 0132505488
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
black_mask
Dec 17 2012, 02:22 AM
mutanic
Dec 16 2012, 09:25 AM
bro, aku sedia maklum setiap insuran xkan amik customer yg ada beberapa penyakit tertentu, mcm aku ni ada asma dari kecik lg & skrg ni asma dah lama xkena tp ada penat plak, even insuran plan dr cimb yg aku keja sendiri pun reject sbb tu, PBT camna plak?
hehe...meh aku tolongkan.. FOC jer... ada can sbb ujung tahun ni lol

#stakat pengalaman aku tentang asma, polisi boleh approve, samaada asma dicover @ tidak.. penyakit2 lain cover mcm biasa thumpup

kalau ko baca msg ni, msg aku kt no ni 0132505488
cantik,mlm karang aku roger...
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
mutanic
Dec 17 2012, 02:07 PM
black_mask
Dec 17 2012, 02:22 AM
mutanic
Dec 16 2012, 09:25 AM
bro, aku sedia maklum setiap insuran xkan amik customer yg ada beberapa penyakit tertentu, mcm aku ni ada asma dari kecik lg & skrg ni asma dah lama xkena tp ada penat plak, even insuran plan dr cimb yg aku keja sendiri pun reject sbb tu, PBT camna plak?
hehe...meh aku tolongkan.. FOC jer... ada can sbb ujung tahun ni lol

#stakat pengalaman aku tentang asma, polisi boleh approve, samaada asma dicover @ tidak.. penyakit2 lain cover mcm biasa thumpup

kalau ko baca msg ni, msg aku kt no ni 0132505488
cantik,mlm karang aku roger...
beress........ guns
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
NoX
Member Avatar
Yamaha LC 135
aku guna mediexpress untuk satu keluarga dan etiqa diri sendiri... sama jugak camni.. lol
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
NoX
Jan 13 2013, 10:58 PM
aku guna mediexpress untuk satu keluarga dan etiqa diri sendiri... sama jugak camni.. lol
sama tapi xserupa lol
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
hazeri
Member Avatar
Silat Cekak Ustaz Hanafi
maaf offtopic.. kalau tak salah haritu nampak bro blackmask kat tesco shah alam masa tengah dating dengan wife aku... nak tegur takut salah orang hehe lol
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
hazeri
Mar 7 2013, 03:48 PM
maaf offtopic.. kalau tak salah haritu nampak bro blackmask kat tesco shah alam masa tengah dating dengan wife aku... nak tegur takut salah orang hehe lol
aah...aku la tu guns
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
hazeri
Member Avatar
Silat Cekak Ustaz Hanafi
black_mask
Mar 11 2013, 11:49 AM
hazeri
Mar 7 2013, 03:48 PM
maaf offtopic.. kalau tak salah haritu nampak bro blackmask kat tesco shah alam masa tengah dating dengan wife aku... nak tegur takut salah orang hehe lol
aah...aku la tu guns
nanti kalau jumpa lagi aku kacau hang hehe lol
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
black_mask
Member Avatar
Yamaha LC 135
hazeri
Mar 12 2013, 04:52 PM
black_mask
Mar 11 2013, 11:49 AM
hazeri
Mar 7 2013, 03:48 PM
maaf offtopic.. kalau tak salah haritu nampak bro blackmask kat tesco shah alam masa tengah dating dengan wife aku... nak tegur takut salah orang hehe lol
aah...aku la tu guns
nanti kalau jumpa lagi aku kacau hang hehe lol
cari la kalau teror :p

kalau jumpa aku blanja hang makan lol
Offline Profile Quote Post Goto Top
 
1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous)
DealsFor.me - The best sales, coupons, and discounts for you
« Previous Topic · Prudential BSN Takaful · Next Topic »
Add Reply