Welcome Guest [Log In] [Register]
Welcome to Superbikers Malaysia. We hope you enjoy your visit.


You're currently viewing our forum as a guest. This means you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use. If you join our community, you'll be able to access member-only sections, and use many member-only features such as customizing your profile, sending personal messages, and voting in polls. Registration is simple, fast, and completely free.


Join our community!


If you're already a member please log in to your account to access all of our features:

Username:   Password:
Poll Only
Warna/theme apa yang sesuai untuk ZZR250 aku ni?
01) Plain black 1 (8.3%)
02) Black with stripe 0 (0%)
03) Original/current 2 (16.7%)
04) Plain yellow 1 (8.3%)
05) Yellow with stripe 2 (16.7%)
06) Green Kawasaki 1 (8.3%)
07) Kawasaki theme 1 (8.3%)
08) Plain maroon 1 (8.3%)
09) Plain crystal white 1 (8.3%)
10) Others... 2 (16.7%)
Total Votes: 12
[ti]5[/ti]Kuda tua nak melaram...idea please :-); Warna/theme apa yg menarik?
Topic Started: Jun 7 2012, 09:48 PM (3,412 Views)
mutanic
Member Avatar
IT Freak
Salam sume, aku nak mekap sket ZZR250 aku ni tukar cat baru, cadang nak taruk fairing+rim+enjin plain black & body original silver...korang ada idea apa2 warna/theme yg menarik untuk aku pertimbangkan x? moto mmg set jadik touring style siap box...arini kuda dah di telanjangkan dah...sila taruk racun paraquat sket sbb aku nak ceraikan kuda ni insyaAllah ada rejeki nikah lain plak...hahaha :bwahaha: :bwahaha: :bwahaha:

current theme :

Posted Image

minta idea please... umpat lol
Offline Profile Goto Top
 
TZD
No Avatar
Honda C70
bawa mto pegi Creative Makeover....depa pandai bg idea nak mekap
Offline Profile Goto Top
 
TZD
No Avatar
Honda C70
sya mencadangkan kasi kekal colour ori (resale value tinggi skit). so better tambah2 stiker
Offline Profile Goto Top
 
hazeri
Member Avatar
Silat Cekak Ustaz Hanafi
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

piley piley lol


Edited by hazeri, Jun 8 2012, 03:06 PM.
Offline Profile Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
Tab, pomen ada tanya aku gak nak buat cat ori balik atau yg lain...betul ke model ni resale value maintain kalu kaler ori?

uish Hazeri, kelam sat mata aku ni...aku ada tengok janda lama Andrew kaler kuning nampak menarik gak...hurmmm...tapi putih pun menarik gak....arghhhhh

:bwahaha: :bwahaha: :bwahaha:
Offline Profile Goto Top
 
itikbengis
No Avatar
Cagiva Mito SP525
Merah atau biru...solid colour. Nampak pun solid.
Offline Profile Goto Top
 
Capt Zulfa
Member Avatar
Cagiva Mito SP525
Kaler original 'pearl teal green dgn ebony ' tu lawa dah...aku punya dulu kaler tu, ramai org ingatkan zzr600....sebab itu original kaler scheme utk 600.....hang bwk pi polish balik kaler tu, mesti kaler dia naik....baru mutu tu hensem balik....buat balik sticker 'ZZR' yg 3D mcm original tu....dlm original kaler utk zzr250, kaler ni yang paling cantik.....

Kalau hang refer kaler zzr250 yg kemudian, semua plain satu kaler aja.......
Offline Profile Goto Top
 
Capt Zulfa
Member Avatar
Cagiva Mito SP525
Posted Image

Nin dia gambaq kenang2an 'baby zzr' aku kat kuala perlis tahun 1996 dulu.....madgad belakang tu suzuki panther punya, pasai lecah rajin kotorkan lampu belakang.....solve problem.....
Offline Profile Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
Capt Zulfa
Jun 11 2012, 02:30 AM
Posted Image

Nin dia gambaq kenang2an 'baby zzr' aku kat kuala perlis tahun 1996 dulu.....madgad belakang tu suzuki panther punya, pasai lecah rajin kotorkan lampu belakang.....solve problem.....
Tuan Kapitan, yg ni blue+black & rim gray ka? yes tang mudguard tu betui mmg asyik kotor jer...kaler tu aku dah cemuih nengok dah kejap nampak muda kejap nampak lusuh...ermmm... :think:

Tuan ItikCengey, merah aku dah jumpa dah ntah nampak sebam jer kaler x naik, maybe wrong red kot...biru nampak cantik gak tp aku dah decide wat hitam ada kilat2 kristal gitu (hitam amenda ntah)... lol

balik arini singgah workshop jap nengok progress camna...kalu x start cat lagi mgkn boleh ubah lagi... :bwahaha: :bwahaha: :bwahaha:
Offline Profile Goto Top
 
Capt Zulfa
Member Avatar
Cagiva Mito SP525
Ni kaler original 'pearl teal green and ebony'= ckp melayu 'mutiara teal=nama burung kaler hijau dan hitam ebony'...sama kaler code dgn zzr600......aku rasa kalau hang polish balik lawa kaler tu....tapi kalau nak boh hitam semua pun lawa jugak......

Madgad panther tu hang pi kutip aja sebab boleh kata semua bebudak pakai panther cabut madgad tu...boleh potong pendek sikit kalau terjulur panjang sangat...yg kat motor aku tu tak potong apa2, tebuk lubang pasang teruih....
Edited by hazeri, Jun 14 2012, 10:57 AM.
Offline Profile Goto Top
 
Capt Zulfa
Member Avatar
Cagiva Mito SP525
Alamak silap eja jadi panthet.......kekeke.......kalau hang nak cat mutu kaler hitam, rim kelabu tu sekali hang cat hitam beserta dgn swing arm belakang + fork......lepaih tu rim tinggai krom kat bibir dia........hensem.....

kalau hang rajin, bhgn bawah linkage suspension belakang kasi extend sikit madgad belah tu...pasai aku dulu suka naik mutu dlm ujan, lama2 segala bushing linkage tu masuk ayaq karat, bunyi kerioq kerioq(bunyi pun ckp kedah)....hang make sure ayaq takk pi tembak teruih kat linkage absorber tu...buat pi la pakai belah dlm tong minyak ka, tong coolant ka
Offline Profile Goto Top
 
wanted
Member Avatar
Naza Blade 650R
abam tanic,boh kaler kuning la.baru menyerlah
Offline Profile Goto Top
 
uda
Member Avatar
SYM VTS 200
merah + putih.... :clap:
Offline Profile Goto Top
 
hazeri
Member Avatar
Silat Cekak Ustaz Hanafi
tanic buat stripe hijau kuning.. takpun hijau putih ka ...haha lol
Offline Profile Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
aku buat hitam bling bling gitu.... :bwahaha:
Offline Profile Goto Top
 
hazeri
Member Avatar
Silat Cekak Ustaz Hanafi
jadi moto ghostrider ... pastu pakai full suit hitam.. fuyoo thumpup lol
Offline Profile Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
hahaha...semalam dah pi tengok x pasang lagi tp nampak gaya 'jahat' tul la kuda aku tu nnt... :bwahaha: :bwahaha: :bwahaha:

kat mana nak carik emblem Kawasaki tu ek? rega agak2??
Offline Profile Goto Top
 
hazeri
Member Avatar
Silat Cekak Ustaz Hanafi
uik dah nak siap ka? emblem? hang p kat kilang kawa la...haha lol
Offline Profile Goto Top
 
sabri
Member Avatar
Naza Blade 650R
musti dah siap nih.... sbb katanya melaram ke Kota baru last weekend....

Tanic :direct: mana gambar2 nya....

:karate:
Offline Profile Goto Top
 
mutanic
Member Avatar
IT Freak
sabri
Jul 6 2012, 04:18 PM
musti dah siap nih.... sbb katanya melaram ke Kota baru last weekend....

Tanic :direct: mana gambar2 nya....

:karate:
Kota Baru amendanya....pomen minta masa lebih sket plak dah x sempat tune carb, nak ganti clutch plate & antar ejas cat balik fairing sbb ada part kesan cat meleleh timbul2...frust aku kempunan... :sob:
Offline Profile Goto Top
 
1 user reading this topic (1 Guest and 0 Anonymous)
DealsFor.me - The best sales, coupons, and discounts for you
Go to Next Page
« Previous Topic · Workshop & Technical Discussion · Next Topic »
Poll Only